Denarja za Start:upe je več kot dobrih idej

Le redke ideje bodo uspešne!
"Slaba izvedba prodaje je najbolj pogost faktor neuspeha projektov." (W. Szapielom, predsednik PIF)

Konec lanskega leta se je Blaž Mertelj udeležil obiska slovenskih podjetij na Varšavski borzi, ki sta ga  organizirala CEED in poljska zveza Poslovnih Angelov. Srečal se je z Jacekom Błoñskim, podpredsednikom evropske zveze Poslovnih angelov - EBAN in Wojchiechom Szapielom, predsednikom PIF, sicer enem vodilnih investitorjev. Pravita, da dobijo obilico prijav Startup podjetij za financiranje. A je le-to vedno bolj tvegano. Težava je v tem, da Startupi večinoma ponujajo povsem inovativne produkte in storitve. Le-te pa je zelo težko prodati, saj jih trg ne razume.

To mnenje delijo tudi drugi vidni tako tuji kot domači upravljalci tveganega kapitala in Poslovni Angeli. Pravijo, da je denarja dovolj, da pa je izredno malo priložnosti, ko ima Startup zanimivo ponudbo in hkrati razdelano, kako bo na trgu iz nje naredil denar. A to ne velja samo za novince. Tudi pri podjetjih, ki so bila ustanovjena pred par leti, se ta težava še zmeraj pojavlja. Namesto, da bi se fokusirala v lastno aktivno prodajo, se fokusirajo v pridobivanje finančnih sredstev iz skladov in poslovnih angelov.

Ampak, kako naj kdorkoli vloži denar v podjetje, ki se ne zaveda, da samo prihodek od prodaje lahko omogoči podjetju dolgoročno preživetje? Ali pa se tega zaveda, pa ne ve, da bo prodaja vse prej kot Powerpoint prezentacija in nastop na sejmu. Prav zahtevna prodaja odvrne marsikaterega podjetnika, četudi ima odlično ponudbo, od nadaljevanja poslovanja.


Tako je v nas že dalj časa tlela želja, da bi vam, mladim podjetnikom, pomagali. In tako smo danes zagnali projekt Prodajni Inkubator, katerega fokus bo prav pomoč pri prodajnih aktivnostih.
Za začetek vas vabimo, da obiščete spletno stran http://sales-incubator.com in izpolnite anketni vprašalnik. Z njim boste pripomogli k razvoju najbolj optimalne poslovne rešitve. Le taka vam bo kasneje lahko pomagala.

Matjaž Kovačič

Več informacij o nastajanju projekta najdete na:
http://sales-incubator.com/
Twitter: SalesIncubator








Ni komentarjev: